9 Kasım 2015 Pazartesi

İngilizce Dil Eğitimleri

Çocuklarımız için yabancı dilin son derece kolaydır. Peki, çocuklarımız en kolay şekilde nasıl yabancı dil öğrenebilir? Uzman vasıflı kişilere göre, ana dillerinden bir başka dile başlayabilmeleri için okul öncesindeki yaşlar, okul çağındaki yaşlara göre benzersiz imkânlara sahip olan yaş aralığıdır. Yaşlar ilerledikçe öğrenmek de çok daha karmaşık bir hale gelmektedir. Yapılan son psikolojik ve dilsel araştırmaların sonunda, bebekler doğdukları anda bütün dilleri öğrenmeye hazır bir durumda olurlar. Ayrıca 8 yaşına gelene kadar dil gelişimlerinin her bir ayrıntısını öğrenebilmek için programlanmış bir yapıya sahip olurlar. Sektörde yer alan ve konuşarak İngilizce öğrenmeyi kolaylaştıran yabancı dil eğitim kurumları, çocuklarınıza sizlerin istediği şekilde ve sizlerin istediği yaşlarda eğitim sunabiliyor. Özellikle 5 yaşa kadar başka bir dil becerisi kazanabilmek için değerli bir süreçtir. Ayrıca yaş büyüdükçe beyinde mevcut olan konuşma merkezleri gelişmeye kapalı bir hale gelir. Ufak yaşlarda beyindeki diğer konuşma merkezlerinin oluşması desteklenirse eğer, çocuklar o merkezi çok kolay bir şekilde kullanıp geliştirebileceğinden dolayı çocuklarınıza yaşamının geri kalan kısmı için takdir edilecek bir armağan vermiş sayılırsınız. Yabancı dil öğrenimi için erken bir başlangıç yapmak son derece önemli bir durum olsa bile dil eğitimi alabilmek için başka bir önemli olan durum ise, bulunulan yaşa uyan niteliklerde ve kalite düzeyinde bir eğitim alınması gerçeğidir. Aslında 5 ve 7 yaş aralığındaki süreçte dil eğitimi almak, bu dili öğrenmek değil keyifli bir oyun gibi gelir çocuklarınız için. Bu gibi keyifli bir oyun da özellikli ve uzman eğitmenler tarafından yönetilmektedir. Çocuklarınıza ana dilin yanında bir başka dile sahip olmanın, akıl ve beyin gelişiminde son derece olumlu etkiler oluşturduğu da kanıtlanmış bir durumdur. Uzman vasıflı kişilere göre, çocuklar bir şeyleri hatırlayabilmek için geniş bir kapasiteye sahip olur. Onlar, keyifle ve oyun ortamında öğrenebildikleri herhangi bir şeyi yani bir sesi ya da melodiyi algıladığı zaman hemen anımsayabilir. Yani o bilgileri taze bir şekilde saklamaktadır.



5 ve 7 yaş aralığında bulunan çocuklara, İngilizce eğitimi sunarken uzman vasıflı eğitmenler tarafından oyunlar, hayali karakterler, eğlenceli kartlar, şarkılar, eğlenceli diyaloglar ya da DVD ve CD gibi güncel teknolojik araç ve gereçler ile dil köprüsü kurmalıdır. Çocukların ilgisini devamlı sıcak bir şekilde tutan iletişimsel yöntemle kurulmuş olan köprünün de sağlamlaşması sağlanır. Çocuklarınız, yabancı dil eğitim kurumlarında kolay bir şekilde öğrendiği İngilizce dilini bir daha unutmayacaktır. Bu mükemmel hatırlayabilme nitelikleriyle öğrenmiş olduklarını güncel yaşantısında da her an kullanabilecektir. Pratik İngilizce cümleler kurarak çocuklarınızın pratik çalışmasını sağlayabilirsiniz. Peki, ufak yaşlarda yabancı dil eğitimi almak çocuklarınıza ne kazandıracaktır? Çocukların sağlam bir kimlik duygusu, dünya ve çevre ile köklü bir toplum bağı, kuvvetli bir refah, derin bir merak, esenlik duygusu ve merakını gideren şeylere karşı öğrenme becerisi, güven, etkili ve güçlü bir iletişimci tarafları bulunmaktadır. Böylesine özelliklerde bulunan ve öğrenme canavarı olarak görülen çocuklarımızı, kendi geleceklerine iyi bir şekilde hazırlayabilmek hem anne ve babaların hem de eğitmenlerin en önemli ve en değerli görevi olarak bilinmektedir. Yabancı dil eğitimi almak, kültürel ve dilsel olgular çocukların genel formasyonunun gelişme kaydetmesine katkı sağlayarak düşüncelerin ve bilgilerin yapılaşmasını kolay bir hale getirecek özellikler kazanmasını ve bu özelliğini korumasını sağlayacaktır. Çocuklarınızın daha başarılı bir gelecek elde etmesini sağlayabilmek için sektörde yer alan ve profesyonel eğitim sunan kuruluşları tercih etmeniz hem size hem de çocuklarınıza fayda sağlayacaktır.



4 yorum:

  1. Ben aynı şeyi kızımda yaşadım. Kesinlikle gidilen kursların çok faydası olmuyor. Yurt dışından gelip İstanbul'a yerleşen birinden ingilizce ders alarak ve konuşma ağırlıklı , bazende grup konuşma olarak yapılan derslerden çok fayda görmüştük.Tabii 5-6 yaş çok faydalı olur ingilizce öğrenmede.

    YanıtlaSil
  2. Bende kuzularım için deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle bu tip programlar eski usul kitaplardan daha pratik (:

    YanıtlaSil
  4. Kursa gidip de öğrenene ben de rastlamadım...

    YanıtlaSil